Herstel van het rieten dak

Voordelen van een rieten dak:
Wat is er nu mooier dan een rieten dak op uw huis of tuinhuis? Al vele eeuwen wordt riet als dakbedekking gebruikt. Was het vroeger een standaard dakbedekking, tegenwoordig straalt een rieten dak luxe uit. Naast het mooie uiterlijk is riet ook een goede isolator en tevens een natuurproduct, dus: riet, waarom niet?

 

Een nieuw rieten dak op bestaande bouw:
U kunt uw huis of tuinhuis verfraaien door het te laten bedekken met een nieuwe rietlaag. Hierbij is het van belang dat het onderliggende lattenwerk nog in goede staat is. Indien de oude dakbedekking een pannendek was zal het lattenwerk wellicht aangepast moeten worden. Ook daar kan ik een offerte voor doen. Aangezien de kwaliteit van het lattenwerk mede de kwaliteit van het rieten dak bepaalt, zal daar bij het opstellen van de offerte ook naar gekeken worden.

 

Restauratie en schoonmaken:
Een rieten dak, dat door de tand des tijds is aangetast, is vaak nog prima te restaureren. Daarmee bespaart u de kosten van het maken van een compleet nieuw rieten dak. Een door mijn bedrijf gerestaureerd dak ziet er zo goed als nieuw uit en kan weer jaren mee.

Klik hier voor een diashow